KARO KUNSTHARSVLOEREN Irisstraat 7A 6163 GH Geleen Tel: +31 (0)65 157 85 35

Siergrindvloeren
Marmergrindvloeren
Troffelvloeren
Kunststofgietvloeren
Acrylaatvloeren
Coatingsystemen
RVS traprenovatie
Eye ledverlichting
Ondergronden
Hoe herken ik kwaliteit
De klanten aan het woord
Contact

Hoe herken ik kwaliteit

Zoals in elke tak van het bouwen en verbouwen, zijn er mensen die de dupe worden van "het niet vakkundig aanbrengen", of van "het werken met producten van mindere kwaliteit". Het is ook bekend dat er al heel wat kunststofvloeren gelegd zijn met een te laag percentage aan bindmiddelen. Om u te behoeden tegen eventuele problemen te wijten aan kwaliteit, willen wij u hier enkele tips geven die u kunnen helpen bij de aankoop van een siergrindvloer die levenslang meegaat :

  1. Vraag of de primer (grondlaag) in de prijs is inbegrepen. Laat u ook nooit vertellen dat een primer niet noodzakelijk is, want dat is hij wel.
    In bijna elke vloer zijn er poriën. Indien deze poriën niet vooraf gedicht worden zal het bindmiddel van het steentapijt door deze poriën opgeslorpt worden zodat er veel minder hars tussen de steentjes zal overblijven en dus de vloer uiteindelijk veel minder sterk zal zijn, met als gevolg dat er op termijn steentjes zullen loskomen. Deze grondlaag heeft nog een tweede functie: doordat de primer in de ondergrond dringt en er nog een beetje blijft opliggen maakt men i.p.v. twee aparte vloerplaten die op elkaar liggen 1 geheel.

    U opteert ook best voor een epoxy-primer, daar het bindmiddel van het siergrind ook epoxy is. De aanhechting van epoxy op epoxy is namelijk veel beter dan op gelijk welk ander produkt.

    Ook op tegels waar er geen poriën zijn (behalve de cementvoegen) dient men een primer te gebruiken! Hier moet men de etsende primer gebruiken zodat deze zich chemisch aan de ondergrond kan vasthechten. Indien men een siergrindvloer aanbrengt op tegels, waarvan de ondergrond niet voorbehandeld wordt met etsende primer, is de kans groot dat de vloer op termijn loskomt.

    Het is ook best dat de nog natte primer steeds wordt ingestrooid met droog zand van 0.2-0.3mm of 0.3-0.8mm. Dit verhoogd de aanhechtingskracht.

  2. Let er steeds op dat men minimaal 7 - 8kg hars gebruikt bij 100kg grind! Indien men minder epoxy gebruikt zal de vloer uiteindelijk ook minder sterk zijn en heeft u kans dat er op termijn steentjes zullen los komen.

  3. Om een betere slijtvastheid en een betere resistentie tegen UV-licht te bekomen kan men een Polyurethaan topcoating plaatsen. Dit is een transparante vernislaag die er voor zorgt dat uw grindtapijt langer mooi blijft. Vooral op plaatsen waar veel gelopen word en aan grote ramen waar veel zonlicht binnenkomt is het aan te bevelen.
    Let op: dit is meestal niet inbegrepen in de prijs.

  4. De kwaliteit van het grind dat gebruikt wordt om uw steentapijt te maken kan ook zeer eenvoudig gecontroleerd worden. Als men het in water of oplosmiddel doet mag de kleur niet loskomen.

  5. Vraag uw leverancier steeds om een zak grind bij u te laten. Mocht u dan ooit een probleem ondervinden, dan heeft u nog steeds grind van hetzelfde lot.