KARO KUNSTHARSVLOEREN Irisstraat 7A 6163 GH Geleen Tel: +31 (0)65 157 85 35

Siergrindvloeren
Marmergrindvloeren
Troffelvloeren
Kunststofgietvloeren
Acrylaatvloeren
Coatingsystemen
RVS traprenovatie
Eye ledverlichting
Ondergronden
Hoe herken ik kwaliteit
De klanten aan het woord
Contact

Acrylaatvloeren

De meest gebruikte acrylaatvloer is 3 a 4 millimeter dik, deze dikte is voldoende om de piek- en punt belasting te verspreiden over een groter oppervlak, waardoor de vloer een grotere belasting goed kan verdragen zonder te scheuren en/of los te laten.

Een ander zeer groot voordeel is dat de acrylaatvloer geheel naadloos is, er zitten geen naden of voegen in de vloer die het schoonmaken ervan bemoeilijken of intrekken van stoffen in de vloer toelaten. Dus de acrylaatvloer is ook Uw beste keuze, wanneer hygiëne een grote rol speelt. Op het gebied van kleur en oppervlakte "ruwheid" is veel mogelijk; met name de zogenaamde zandvloeren kunnen in elke grofheid en stroefheid gemaakt worden zonder dat het ten koste gaat van de belastbaarheid en kwaliteit van de vloer. Omdat de vloer door ons vloeibaar aangebracht wordt speelt oppervlakte geen rol, of het nu gaat om 1 m² of om 1000 m², alle oppervlaktes zijn mogelijk. De ervaring heeft ons geleerd dat U niet zomaar even Uw gehele bedrijf, of een gedeelte daarvan, kunt staken omdat U een nieuwe vloer nodig heeft. Daarom is een nog weer ander groot voordeel van de acrylaatvloer misschien wel voor U van toepassing. Afhankelijk van de oppervlakte natuurlijk, kunnen wij de vloer zeer snel aangebracht hebben, en daarna is de vloer binnen 2 uur beloopbaar en kunt U voorzichtig beginnen met het eventuele (her)inrichten van de ruimte. Ons vloersysteem heeft dus geen dagenlange tijd nodig om uit te harden.
De mogelijkheden voor Acrylaatvloeren zijn legio. Door de grote belastbaarheid van de vloeren maakt het weinig uit of u nu een vloer in uw magazijn, waar men met Heftrucks rijdt, of in uw bakkerij of slagerij wilt hebben.

Er zijn 2 soorten acrylaatvloeren:

De acrylaatvloer:

deze vloer is vergelijkbaar met de epoxvloer. Maar er zijn echter nogal wat verschillen, de epoxyloer is een coating die bijvoorbeeld over een cementdekvloer gerold word en is daardoor vele malen dunner. De acrylaatvloer is 3 a 4 millimeter dik en daardoor zeer matig belastbaar . En doordat de acrylaatvloer dikker is, is zij ook veel minder gevoelig voor beschadigingen.

De acrylaatzandvloer:
De meest gebruikte acrylaatvloer is de (acrylaat) zandvloer deze is in het principe het zelfde als de gewone acrylaatvloer maar alvorens deze verzegeld (afgelakt) wordt, wordt deze in gestrooid met de door U gewenste kleur kwartzand. Bij deze vloer is het tevens mogelijk om een Zgn holplint te plaatsen, vereiste voor OA de HACCP en BRC norm.

Wat de keuringsdienst van waren, de HACCP en de BCR-norm zeggen:
Langs onze vloer of langs uw eventuele bestaande vloer kunnen wij de zogenaamde "holplint zetten".

De naam zegt het al, deze plint loopt hol (rond) van binnen zodat u nooit een naad of voeg tussen de vloer en de plint krijgt. Uw vloer krijgt dan een soort "badkuipeffect" REPRESENTATIEF en wel zo HYGIËNISCH.
Acrylaatvloeren kunnen doorgaans gewoon over de bestaande vloer gelegd worden. Voorwaarde hiervoor is dat de ondergrond sterk genoeg is.

Wat zijn de voordelen van acrylvloeren:

  • slijtvast
  • vloeistofdicht
  • in meerdere kleuren verkrijgbaar
  • onderhoudsvriendelijk